ויזת מעבר 771
כל מה שצריך לדעת לפני שמוציאים ויזת מעבר 771 לאוסטרליה
אוסטרליה, עם הנופים המדהימים, הערים התוססות וחיות הבר הייחודיות שלה, היא כבר מזמן יעד פופולרי למטיילים מרחבי העולם. אך כדי להגיע אליה, ואפילו רק לעבור דרכה למדינה אחרת (ניו זילנד, לדוגמא), יש להגיש בקשה לויזת מעבר באוסטרליה (ויזת טרנזיט). בכתבה הבאה, נעמיק בפרטי ויזת המעבר האוסטרלית, ונעסוק בתהליך הגשת הבקשה, המסמכים הנחוצים, זמני ההמתנה וההבדלים בין הדרכונים השונים.
מהי ויזת מעבר?
ויזת מעבר, או בשם אחר ויזת טרנזיט, זו מיועדת לאנשים המתכוונים לעבור דרך אוסטרליה (קונקשן) בדרכם למדינה אחרת ואין להם תוכניות לשהות באוסטרליה יותר מ-72 שעות (3 ימים). ויזה זו אינה מאפשרת לטייל או לבקר באוסטרליה לזמן ממושך יותר.
עבור מטרות טיול או עבודה ישנן ויזות אחרות.
ויזת מעבר מאפשרת לאזרחים זרים לעבור דרך שדות תעופה אוסטרליים בזמן שהם בדרך ליעד בינלאומי אחר. כולם צריכים בויזת מעבר כדי לעבור באוסטרליה, למעט דרכונים מסוימים ומקרים חריגים.
פרטים נוספים על הויזה
- זמן שהייה: עד 72 שעות
- עלות: 175 ש"ח לאדם (כולל מע"מ), הנחה לקבוצות.
- זמן טיפול: 90% מהמקרים - עד חודש המתנה (לרוב, פחות מזה)
לעשות קונקשן (טרנזיט) באוסטרליה בדרך למדינה אחרת.
* דרכון בתוקף
* צילום פרטי טיסה
* ויזה למדינת היעד הסופי (לדוגמא ניו זילנד)
* עמלת שירות - ₪420 לאדם (כולל מע"מ) משולמת בסוף התהליך
מי לא צריך ויזת מעבר?
כל מי שיש לו רק דרכון ישראלי, חייב בויזת מעבר בכל מקרה.
כל אלו שבעלי דרכונים זרים מסוימים, זכאים למעבר באוסטרליה ללא ויזה. נקרא גם "TWOV".
אם אתם בעלי דרכון מאחת מהמדינות הבאות, (ראה מדינות זכאיות המפורטות למטה) אתם זכאים לעשות קונקשן באוסטרליה ללא ויזה.
כל זאת, בתנאי שאתם עומדים בכל הקריטריונים הבאים:
• מגיעים לאוסטרליה בטיסה (ולא בשייט).
• לא יוצאים משדה התעופה.
• יש לכם כרטיס יציאה מאוסטרליה כדי לנסוע למדינה הבאה.
• הקונקשן שלכם באוסטרליה הוא עד 8 שעות בלבד (אין חריגות).
• יש ויזה תקפה כדי להיכנס למדינת היעד (לדוגמא ויזה לניו זילנד)
***נקודה סופר חשובה***
אם צריך לעבור בהגירה, למשל כדי לאסוף מזוודות או מוצ'ילה, תצטרכו להוציא ויזת מעבר כמו כולם. זה כולל אנשים ממדינות זכאיות שעומדים בכל שאר הקריטריונים. אם לא צריך לאסוף מזוודה, והיא ממשיכה ליעד הבא, אז הכל בסדר 🙂
המלצה חמה להגיש ויזת מעבר בכל מקרה, משום שהאוסטרלים יכולים להערים בעיות.
מדינות זכאיות לעשות קונקשן באוסטרליה ללא ויזה (בתנאי שעומדים בתנאי זכאות למעלה):
בעלי דרכונים של אנדורה, ארגנטינה, אוסטריה, בלגיה, ברוניי, בולגריה, קנדה, צ'ילה, קרואטיה, קפריסין, צ'כיה, דנמרק, אסטוניה, מיקרונזיה, פיג'י, פינלנד, צרפת, גרמניה, יוון, הונגריה, איסלנד, אינדונזיה, אירלנד, איטליה, יפן, קיריבטי, לטביה, ליכטנשטיין, ליטא, לוקסמבורג, מלזיה, מלטה, איי מרשל, מקסיקו, מונקו, נאורו, הולנד, ניו זילנד, נורבגיה, עומאן, פלאו, פפואה גינאה החדשה, הפיליפינים, פולין, פורטוגל , קטאר, רומניה, סמואה, סן מרינו, סינגפור, סלובקיה, סלובניה, איי שלמה, דרום אפריקה, דרום קוריאה, ספרד, שוודיה, שוויץ, תאילנד, טונגה, טובאלו, איחוד האמירויות הערביות, בריטניה (כולל המושבות שלה), איחוד מדינות אמריקה, אורוגוואי, ונואטו והותיקן.
אוֹ:
תושבי הונג קונג.
תושבי טייוואן.
בעל דרכון הודי רשמי, כלומר, דרכון רשמי שהונפק על ידי רשויות הרפובליקה של הודו, המונפק לפקידי ממשלת הודו.
אוֹ:
בעלי דרכון דיפלומטי. (גם ישראלים)
כל הויזות הזמניות האחרות מאפשרות גם כן מעבר באוסטרליה, כלומר אם יש ברשותכם כבר ויזת תייר, ויזת עבודה או ויזת סטודנט, ניתן לעשות קונקשן באוסטרליה בלי להגיש ויזת מעבר בנוסף.
כמה עולה ויזת מעבר לאוסטרליה?
ויזת מעבר הינה חינמית ואינה כרוכה בתשלום אגרה, אך אם הינכם מגישים את הויזה בעודכם שוהים במדינות מסוימות (כמו מדינות המזרח או ניו זילנד) יש סיכוי שתידרשו לבצע בדיקות ביומטריות לאחר מילוי הבקשה.
סוגי ויזות לאוסטרליה
ויזת תייר לאוסטרליה
ויזת עבודה וחופשה שנה ראשונה
ויזה לאוסטרליה עם דרכון אירופאי
ויזת סטודנט
הסבר על התהליך - כיצד להגיש בקשה לויזת מעבר לאוסטרליה?
זמני המתנה לויזת מעבר 771 באוסטרליה:
זמן ההמתנה לויזת מעבר לאוסטרליה יכול להשתנות בהתאם למספר גורמים, כולל הדרכון שלך, הזמן בשנה ומורכבות הבקשה שלך. עם זאת, זמני הטיפול הם בדרך כלל קצרים יחסית בהשוואה לסוגים אחרים של ויזות. בדרך כלל, זמן ההמתנה הוא עד חודש.
באופן כללי, מומלץ להגיש בקשה לויזת מעבר זמן רב לפני מועד הנסיעה המתוכנן. אנחנו ממליצים למטיילים להגיש את בקשת הויזה שלהם לפחות חודשיים לפני מועד היציאה המיועד, אם כי יותר טוב להגיש את הבקשה אפילו מוקדם יותר כדי למנוע עיכובים או בעיות פוטנציאליות.
כיצד להגיש בקשה לויזת מעבר לאוסטרליה:
צרו חשבון באתר ImmiAccount
כדי להתחיל את תהליך הגשת הבקשה, תצטרכו קודם ליצור חשבון אישי ב ImmiAccount, האתר הרשמי של משרד הפנים האוסטרלי. חשבון זה יהיה הפורטל שלכם לניהול בקשת הויזה הנדרשת.
הכינו את המסמכים הנדרשים
אספו את כל המסמכים הדרושים לבקשת ויזת המעבר. רשימה מסודרת בהמשך.
מלאו את הבקשה לויזת מעבר לפי ההוראות
היכנסו ל-ImmiAccount שלך והשלימו את הטופס המקוון לבקשת הויזה (Transit Visa 771). וודאו שכל המידע מדויק ועדכני, זה קריטי.
המתינו להחלטה
לאחר הגשת הבקשה והמסמכים הנדרשים, תצטרכו להמתין עד שמשרד הפנים האוסטרלי יעבד את בקשתכם. ניתן לבדוק את סטטוס הבקשה שלכם לויזת מעבר דרך חשבון ה-ImmiAccount שלכם.
ביומטריה ובדיקות רפואיות
במקרים מסוימים, ייתכן שתידרשו לעבור בדיקות ביומטריות (טביעות אצבע) או בדיקות רפואיות מסוימות. במידת הצורך, תקבלו הודעה לאחר שליחת הבקשה לאוסטרלים. אם נשלחתם לבצע את אחת מהבדיקות האלו, אין איך להתחמק מזה ויש לבצע אותן כמה שיותר מהר.
קבלת הויזה
לאחר אישור הבקשה שלכם, תקבלו הודעה על קבלת הויזה לאימייל (Immi Grant Notification). מומלץ לקחת איתכם עותק מודפס של הודעה זו כאשר אתם נוסעים לאוסטרליה.
מסמכים נחוצים עבור אשרת מעבר:
המסמכים הספציפיים הנדרשים עבור אשרת מעבר לאוסטרליה יכולים להשתנות בהתאם לדרכון שלכם. עם זאת, הנה רשימה של מסמכים נפוצים שכדאי להכין:
- צילום דרכון – ודאו שהדרכון שלך תקף לפחות שישה חודשים.
- תמונת פספורט – תמונות עדכניות שלכם.
- הוכחה להמשך נסיעה – הוכחה למסלול הטיסה שלכם, המראה שיש לכם כרטיס מאושר ליעד מחוץ לאוסטרליה. (ניתן גם להגיש צילום מסך של כרטיס אפשרי שתרצו לרכוש), וגם מסמך של הויזה ליעד הבא (ויזה לניו זילנד לדוגמא).
- הוכחה לתעסוקה – אפשר לצרף תלוש משכורת אחרון / תעודת עוסק פטור או מורשה אם הינכם עצמאיים.
- מסמכי בנק – האוסטרלים "אוהבים" לראות שיש לכם סכום כסף מספיק כדי לא להיתקע להם במדינה. הסכום המקובל שעליכם להציג הוא לפחות 18,000 ₪ בעובר ושב שלכם.
לסיכום
מתלבטים? בואו נדבר
תוכן עניינים
נעים להכיר, טל
לפני הטיסה לאוסטרליה, כשבידי ויזת עבודה וחופשה, הרגשתי קצת כמו לפני הגיוס לצבא. זו לא הייתה התרגשות לפני טיול, לא. זה היה משהו אחר. כאילו הרגשתי שהחיים שלי הולכים לעבור רעידת אדמה!
המסע הזה באוסטרליה ובניו זילנד לקח אותי פיזית למקומות מדהימים, אבל גם חזק, רוחנית, לתוך הנשמה שלי. הרגשתי כאילו מישהו כותב ספר הרפתקאות, ואני הגיבור, וזה ספר שאשכרה הייתי קורא את כולו. וזה הביא אותי לתהות – זו לא המטרה של החיים בסוף?
היום, אני נותן עזרה לאלפי אנשים בשנה, להגשים את החלום ולנסוע למדינות הכי רחוקות, בעיקר כדי להתקרב חזרה אל עצמם. אין לי ספק שהביקור באוסטרליה ובניו זילנד עשוי לשנות את חייכם. זה לא אומר שזה תמיד קל, זה לא אומר שאין משברים – בהחלט יש. אבל עם הכל, המסע לאוסטרליה וניו זילנד תהפוך לתקופה משמעותית שתיצרב בליבכם לנצח.
לקוחות
ויזות עבודה
ויזות תייר
מתלבטים? בואו נדבר
לא לשכוח ביטוח נסיעות!
אוסטרליה היא מדינה ענקית ומופלאה, אך בכל טיול טמונה גם סכנה מסוימת. מומלץ בחום להצטייד בביטוח נסיעות ישראלי, מכיוון שהוצאות רפואיות באוסטרליה עשויות להיות גבוהות מאד עבור מבקרים זרים.
לסוכנות ביטוח מומלצת לטיול שלכם באוסטרליה וניו זילנד:
טלפון
054-484-8334
אימייל
tal@safe4you.co.il
קליק פשוט
למעבר לאתר
לחצו
להצעה בוואטסאפ
שאלות נפוצות על התהליך
כמה זמן לוקח לקבל ויזה? מה אורך התהליך?
זה תלוי כמובן בסוג הויזה, אך מרגע תשלום האגרה ושליחת הבקשה, זמן ההמתנה לויזה הוא *עד חודשיים*, בערך. התשובה לויזה יכולה להגיע גם מוקדם יותר, אבל זה המקסימום בדרך כלל. קצת סבלנות, בסוף זה יגיע 🙂
אני לא אספיק להגיע עד התאריך שהגדירו לי. אפשר להאריך את התוקף של הויזה?
לצערי לא. מה שהגדירו לכם, זה התאריך האחרון שניתן להגיע למדינה.
אם תרצו, אפשר להגיש את הבקשה לויזה פעם נוספת, אך תאלצו לשלם שוב את האגרה.
האם צריך רישיון נהיגה בינלאומי?
בגדול, כן. מומלץ להוציא אחד כזה עוד בארץ. התוקף שלהם נכון להיום הוא 3 שנים, וזה יכול לשרת אתכם, בעיקר כשמשכירים רכבים. תיאורטית, לכל סטייט באוסטרליה רישיון משלו ואחרי כמה חודשים צריך להוציא רישיון מקומי. בפועל, לא מכיר אנשים שעשו להם בעיות על זה. אותי באופן אישי, כשעצרו משטרות לבדיקות רנדומליות, מעולם לא עשו לי עניין על הרישיון הישראלי הרגיל.
יש לי דרכון אירופאי. האם אני גם צריך להוציא ויזה?
התשובה היא כן. כולם, ללא יוצא מן הכלל, חייבים ויזה לאוסטרליה. התהליך כן משתנה מדרכון לדרכון, בזמן ההמתנה והתשלום.
האם צריך כרטיס חזור?
עם ויזת עבודה, אין צורך. כרטיס הלוך(one way) זה מספיק. עם ויזת תייר כדאי בהחלט להציג כרטיס יציאה מהמדינה.