מה עושים אחרי הנחיתה בניו זילנד?

שתפו ב:

תוכן עניינים

מסע של עבודה בניו זילנד הוא בהחלט מסע מרתק ומדהים, שייקח אתכם לאחת המדינות היפות בעולם, תוך שילוב עבודות מגניבות בכל התחומים!

אז איך מתחילים? קיבלנו ויזת עבודה לניו זילנד, קנינו כרטיס, ונחתנו בניו זילנד! מה עכשיו? 🤔
סיכמתי לכם, בחמש נקודות חשובות, מה עושים לאחר הנחיתה בניו זילנד כדי להתחיל את המסע שלכם.ן בניו זילנד! 😄😃

לקנות סים מקומי

אתם הולכים לחיות במדינה הזו, לכן תזדקקו למספר ניו זילנדי מקומי. שימו לב שהתכניות הסלולריות מאד יקרות בניו זילנד, וצפו לסכומים גבוהים הרבה יותר מישראל עבור פחות Data.

החברה המומלצת ביותר היא Spark, שלה יש את הכיסוי הרחב ביותר במדינה, אבל אם אינטרנט פחות חשוב אז יכולים לפנות לחברות אחרות שהן זולות באופן משמעותי, כמו Vodafon או 2degrees.

גם כאן, כדי לקבל תכנית חודשית עליכם לגשת לסניף של אחת מהחברות הללו ולהציג דרכון פיזי (לא צילום). יש מקומות שיידרשו גם את מסמך הויזה שלכם.

לפתוח חשבון בנק

אמנם באנו לטייל, אך באנו גם לעבוד! וכדי לקבל את כספנו, אנחנו צריכים חשבון בנק מקומי. ישנם לא מעט בנקים בניו זילנד (ANZ, KiwiBank, ASB), וכולם בסופו של דבר דומים מאד, כך שזה לא משנה איזה בנק תבחרו. כדי לפתוח חשבון, עליכם להתקשר/ללכת פיזית לסניף הקרוב אליכם ולקבוע תור. בבנק עצמו, תפגשו פקיד שייפתח עבורכם חשבון. עליכם להציג לאותו פקיד 3 מסמכים:

  • דרכון פיזי
  • מסמך הויזה שלכם
  • מסמך הוכחת כתובת באנגלית – כל מסמך שמציג את השם שלכם על יד כתובת כלשהי. המסמך חייב להיות באנגלית. (ניתן גם לבקש מההוסטל/מלון שאתם נמצאים בו מכתב שכתוב שאתם שוהים שם)

פתיחת IRD

כל עובד חוקי בניו זילנד חייב להצטייד במספר IRD (Inland Revenue Department). המספר הזה הוא בעצם מספר מס, שדרכו ניתן לצפות בכל ההכנסות שלכם, תשלומי המס, ומה מגיע לכם בסוף שנת מס (בגדול, הכסף ששילמתם כמס אמור לחזור אליכם ישירות לחשבון דרך אתר זה בסוף כל שנה). אם תתחילו לעבוד ללא IRD, תיאלצו לשלם מס על סך 48%. לא נעים. בקיצור, ממליץ לעשות את זה כמה שיותר מהר ובטח לפני חיפושי עבודה 🙂
השגת מספר IRD אינה כרוכה בתשלום.

איך עושים את זה?

נרשמים לאתר דרך הקישור הבא – לחצו כאן!

ולאחר ההרשמה, מחפשים ומסמנים Apply for IRD Number. כחלק מהבקשה, תתבקשו להציג:

לאחר כמה ימים תקבלו למייל שלכם את מספר הIRD שלכם, שאותו תתבקשו להציג לכל מעסיק בעתיד.

הכינו קורות חיים

גם אם אין לכם ניסיון, גם אם אין לכם מקצוע מוגדר, חשוב מאד להכין קובץ קורות חיים מסודר, קריא וכתוב באנגלית נכונה. אין מה להתפלסף ולהאריך, הקפידו להדגיש את הדברים שאתם טובים בהם.


קישור למדריך לכתיבת קורות חיים

דבר אחרון ולא פחות חשוב

סבלנות חברים. מציאת עבודה לא קורה ביום, ולא ביומיים. לפעמים כן, אם יש מזל, אבל רוב הפעמים לא. תהיו נחושים, תבינו שמדובר באתגר גדול, ועד שלא מצאתם עבודה, פשוט נסו לחסוך ככל הניתן.


אל תוותרו!
הגעתם עד לקצה העולם, קחו את המתנה הזו בשתי ידיים.
ותהנו! ✌😉

👈קישורים:
◀אתר ה-IRD הניו זילנדי – לחצו כאן!
◀קישור לבירור מספר IRD – לחצו כאן!
◀מדריך למציאת עבודה בניו זילנד – לחצו כאן!

עשוי לעניין אותך גם...