חוות באוסטרליה

שתפו ב:

תוכן עניינים

קודם כל אתחיל בזה שלא קל לכתוב על תחום כל כך גדול כמו חוות וחקלאות באוסטרליה. יש לא מעט שאלות על התחום הזה, וגם לי כמובן היו לפני שהתחלתי בעצמי. אנסה לתמצת כמה שאפשר ולהסביר – מה הקטע בחוות וחקלאות באוסטרליה?

החקלאות באוסטרליה

אחד הדברים שהכי מאפיינים את אוסטרליה זו החקלאות. באוסטרליה מגדלים כמעט הכל, בשל השטחים העצומים שלרשותה, תנאי מזג האוויר ואקלים המשתנים מאזור לאזור. המרחבים הענקיים באוסטרליה, מאפשרים גם גידול של בע"ח בתנאי free range – "חופש", או לפחות מתחם ענק שחיות המשק יוכלו לרעות ולהסתובב.

לי אישית, יצא לעבוד בחוות תרנגולות (ביצים), רפת, חוות סוסים, גידולים וזריעה. כמעט כולן היו חוות משפחתיות. כדאי לשבור גם מיתוס – עבודה חקלאית אינה רק לגברים ונשים רבות מועסקות בחוות, בכל תחום 🙂 אל חשש.

בחור יושב בתוך מלגזה
מלגזה בחווה (טל גלעד)

סוגי חוות באוסטרליה

אז כאמור, באוסטרליה מגדלים כמעט הכל, ובכמויות אדירות, ולכן יש אינסוף סוגים ומאפיינים שונים – כי יש אינסוף חוות! 🙂

אבל, כדי להסביר בגדול, יש שלושה סוגים של חוות באוסטרליה:

חוות קטיף ואריזה

החוות הפופולריות ע"י תרמילאים, כי יחסית קל להתקבל לשם, וזו ספירה קלה ל-88 יום בשביל ויזת עבודה וחופשה לשנה שנייה. בחוות כאלו בדרך כלל יהיה לכם תפקיד אחד – לקטוף/לארוז. כמה שיותר. הרבה פעמים ישלמו לכם על פי מה שאספתם, וגם אם אתם מהירים מאד – לרוב זה סכום מחפיר. מאד מאד ממליץ להתרחק מחוות כאלו, כי לרוב זה ניצול ועבודה קשה מאד. דרשו תשלום שעתי סביר (25 דולר לשעה לפחות) או שתתקדמו הלאה, זה לא שווה את זה, לדעתי.

חוות משפחתיות

כשמן כן הן, חוות בבעלות משפחה אוסטרלית אי שם. במקומות כאלו, לרוב, תעבדו יד ביד עם בני המשפחה, ותתרמו להם בעבודות שונות בחווה. ככל שתתקדמו ותראו רצינות והתמדה, תקבלו יותר ניסיון, ילמדו אתכם להשתמש במכונות כמו מלגזה וטרקטורים, ותתחברו לחוויה אמיתית. שימו לב שהעבודה עשויה (לא בהכרח) להיות קשה, אבל מתגמלת ומספקת. אני התחברתי מאד עם החוואים, עשינו ארוחות ביחד, הלכנו לדוג, לצוד, יצאנו לפאב המקומי… מאד קל לחסוך הרבה כסף במקומות כאלו, כי לרוב זה מקום מרוחק בלי פיתויים, משכורת טובה, מגורים ואוכל ע"ח המשפחה או בתקציב זעיר.

חוות מפעל

מדובר בחוות גדולות יחסית, עם פסי ייצור תעשיתיים ועשרות עובדים. לדוגמא, חוות כותנה או חוות ביצים, שבתוך החווה עצמה ישנם כמה תהליכים לגימור המוצר. חוות כאלו הן פחות אינטימיות, אבל בהחלט עשוי מעניינות. בחווה כזו ניתן לעבוד בהפעלת מלגזה, ניקיון ותחזוק, תפעול מכשירים וכו'. לא מקובל לתת מגורים ואוכל בחווה כזו, לכן סביר שידרשו סכום מסוים או שתצטרכו לדאוג ללינה ואוכל בעצמכם. גם בעבודה כזו מאד קל לחסוך.

בחור עובד בחווה, עומד לפני פרות שאוכלות
עבודה עם בעלי חיים (טל גלעד)

מה לגבי ניסיון? אף פעם לא עבדתי בחווה לפני! איך נוהגים בטרקטור?

נקודה טובה. הרבה חוות אכן ידרשו רמת ניסיון מסוימת, אבל הרבה חוות לאו דווקא. יש חקלאים שמעדיפים חבר׳ה בלי ניסיון כי זה זול יותר(עדיין משתלם לנו) וכי הם נהנים ללמד אתכם דברים חדשים.

יש לכם ניסיון? מדהים! זה יעזור לכם מאד. אבל לא חובה! לצורך העניין, אני הגעתי לחוות שעבדתי בהן בלי שום ניסיון קודם. יותר חשוב מהכל – הגישה! הכל אפשר ללמוד, תתפלאו! אם תראו שאתם רוצים ויכולים 😀

מה שכן, הניסיון שנצבר לאט לאט שווה זהב. לכן כל חווה שאתם עובדים בה נותנת לכם יותר מושג ורקע על מה קורה, וכך יותר קל להתקבל לחווה הבאה. במיוחד אם תשיגו המלצה אישית עליכם.ן מהמעסיק עצמו.

יש לך חוות מומלצות?

אני שאלתי את השאלה הזו בהתחלה ומאמין שהרבה אחרים גם כן. חשוב להבין – זה לא בדיוק עובד בצורת המלצות. קשה להגיע לעבודה בחווה דרך המלצה של חבר.

זאת אומרת, אלא אם כן מישהו נמצא בחווה באותו הרגע, והוא יודע בודאות שצריכים עובד מסוים, אז אולי ניתן להגיע כך לחווה. וגם, מאד תלוי בבנאדם. אבל בגדול – לא ככה מגיעים לעבודה בחווה, לא דרך המלצות.

הדרך הכי טובה למצוא חווה, וכתבתי את זה הרבה, זה פירסום עצמי באתר גאמטרי. תעלו פוסט באזור בו אתם נמצאים, צרפו תמונה ברורה, הסבר פשוט וחד עליכם וצרפו קורות חיים על ניסיונכם האחרון. כל אלו עשויים להביא לכם לא מעט שיחות טלפון מהחקלאים עצמם. אבל, לא בכל מקום ולא בכל עונה. וזה גם תלוי במזל.

למדריך עונות באוסטרליה לחצו כאן!

חקלאי מביט קדימה לעבר החווה שלו ושדה ירוק
לפרסם את עצמכם באתר גאמטרי

עבודות אפשריות בחווה באוסטרליה

  • סדר וניקיון
  • גידור
  • גינון ותלישת עשבים
  • טבחות – בישול לעובדי החווה
  • נהיגה בטרקטורים שונים
  • הפעלת מלגזה
  • עבודה עם בעלי חיים – רעייה, חליבה, האכלה וכו'
  • קטיף ואריזה
  • ועוד ועוד..

טיפים נוספים

גישה, גישה, גישה

אם החלטתם ללכת לחווה, תנו את כל מה שיש לכם. גם אם אין לכם מושג בכלום, תבואו בשיא המוטיבציה בכל משימה, בגישה חיובית! השקעה משתלמת, ועם הזמן ייתכן שתקבלו יותר משכורת ויותר דברים מגניבים לעשות. בנוסף אל תקחו שום דבר אישי, גם אם מתעצבנים עליכם. אל תפחדו גם להגיד שלא עשיתם משהו אף פעם, מה שלא יודעים לומדים 🙂

ציפיות בהתאם

חבר׳ה, לרוב זו עבודה קשה. בנוסף, כנראה שתהיו מרוחקים מנקודות עניין שונות, מהעיר ומהמסיבות. מי שזה לא בשבילו עדיף שלא יבזבז את זמנו. מי שמוכן להתנתק קצת, לחסוך כסף מעולה, ולהיכנס לחוויה של פעם בחיים זה לגמרי בשבילו.

סים של טלסטרה

מי שלא מכיר, טלסטרה זו חברת הפלאפונים עם טווח הקליטה הגדול ביותר באוסטרליה. יש איתה קליטה ברוב החלקים הנידחים ביותר באוסטרליה. נכון הם יקרים, אבל מי שרוצה לעבוד בחווה וגם קליטה במקומות רחוקים, חובה בעיניי לעבוד עם טלסטרה.

תיעוד

התחלתם לעבוד בחווה? תרביצו תמונות כמה שאפשר (בטעם טוב!). תמונה ליד טרקטור או מלגזה בבגדים מלוכלכים נראית מצוין בפוסט בגאמטרי. בנוסף, אם סיימתם לעבוד בחווה כלשהי, חשוב לשמור על קשר כלשהו עם החוואי, שימליץ עליכם לעבודה הבאה.

תנאים

שימו לב שאתם מקבלים תנאים הולמים ולא מנצלים אתכם. רמז – אם אתם ועוד 20 תרמילאים עובדים ביחד, או הולכים "להירשם" לעבודה, זה כנראה ניצול וישלמו לכם לפי הספק קטיף. דרשו שכר שעתי של לפחות 24 דולר לשעה, או שכר שבועי של לפחות 700-800 דולר בשבוע. תשאלו על אופציית לינה, אוכל וכו'. תבררו טוב מה התנאים, ומה תיאור התפקיד.

טיפ אחרון

רכב. חברים, מי שרוצה לעבוד בחוות הנידחות צריך רכב, בין אם שלו או עם חבר. מומלץ גם 4×4, או לפחות ג׳יפ גבוה יחסית כי הרבה חוות נמצאות על דרכי עפר. אם זו חווה משפחתית, לרוב אתם תתניידו עם הטנדר של המשפחה, אבל עדיין – כדי להגיע לחוות האלה מומלץ להגיע עם רכב מתאים.

עד כאן!
בהמון אהבה ובהצלחה!
טל 🙂

עשוי לעניין אותך גם...