קיבלתם.ן את ויזת העבודה המיוחלת? כבר נחתתם.ן באוסטרליה הענקית?
איזה כיף 🙂 מחכה לכם.ן מסע מטורף!!!
קודם כל חשוב לי לרשום – הורידו ציפיות. אף אחד לא מחכה לכם.ן עם עבודה, לא תצאו מפה מיליונרים ומדובר באתגר ענק!
אבל, אין ספק שניתן להתגבר עליו. עם קצת נחישות😉
כדי לעשות סדר בבלאגן, ריכזתי לכם את חמשת הדברים שצריך לעשות מרגע הנחיתה. אני קורא לזה – "להתאזרח".
לפתוח TFN
לכל עובד חוקי, זר או לא, צריך להיות Tax File Number(בקיצור, TFN) על מנת לעבוד אצל מעסיק מורשה. זהו כמו "מספר זיהוי" שמאפיין אתכם כעובדים חוקיים. התהליך פשוט מאד, וכל מה שצריך לעשות הוא להיכנס לקישור הבא – לחצו כאן!
אחרי כשבוע, התקשרו למספר המופיע באתר ותקבלו את הTFN שלכם.
טלפון לבירור TFN (להתקשר שבוע לאחר ההרשמה): 13-28-61
שימו לב!
יש כמה אתרים של נוכלים שמבקשים עשרות דולרים כחלק מתהליך ההרשמה. בשביל TFN אין צורך לשלם שקל! עשו זאת רק דרך האתר הרשמי של הממשלה בקישור שהוספתי.
פיתחו חשבון בנק
אתם רוצים לעבוד ולקבל את הכסף שלכם, בשביל זה אתם צריכים חשבון בנק אוסטרלי. פתיחת חשבון היא פשוטה ביותר, והפקיד/ה ינחו אתכם בכל התהליך. פשוט קיפצו לבנק הקרוב למקום מגוריכם.
בנק מומלץ?
לא באמת משנה. כולם בסופו של דבר דומים, אך המלצה אישית שלי היא על ANZ. תמיד קיבלתי יחס מקצועי ואישי, רמת אמינות גבוהה ופריסה רחבה בכל המדינה.
✳חשוב מאד לפתוח חשבון פנסיה (Super Annuation)
למה? כי כל מעסיק מחויב לשלם לכם דמי פנסיה. אם אין לכם חשבון כזה, הוא יפתח לכם אחד רנדומלי. והמעסיק הבא יעשה אותו דבר. וכן הלאה. וכשתרצו למשוך את הכסף הזה בסוף השנה, הוא יהיה מפוזר בכמה חשבונות. לכן, פיתחו חשבון אחד בהתחלה, וספקו את פרטי החשבון הזה לכל מעסיק שתגיעו אליו. ניתן לחפש קרנות פנסיה (נקרא גם "Super" בקצרה) בגוגל במקום שבו אתם נמצאים.
השיגו סים מקומי
כעובדים חרוצים שכמותכם, אתם רוצים להיות זמינים ומעודכנים בכל זמן ולא רק באמצעות וייפיי. המעסיק לעיתים ידרוש את זה ובצדק. מספר טלפון אוסטרלי הוא לא פחות מהכרחי, אך ניתן להשיגו בקלות. שימו לב שחבילת גלישה יקרה יותר משמעותית מבארץ.
חברות מומלצות:
- טלסטרה (Telstra) – החברה בעלת הפריסה הרחבה ביותר, עם קליטה (כמעט) בכל חור באוסטרליה. במיוחד אם אתם מכוונים לעבוד בחוות מרוחקות, שווה. אם כי הכי יקרה, מכל השאר💰
- אופטוס (Optus)
- וודה פון (Vodafone)
טיפ של אלופים
לא תמיד נותנים, אבל כשאתם מגיעים לחנות הסלולרית נסו להשיג תכנית שנתית ולא פרי-פייד (חודשי). התכנית השנתית זולה ומשתלמת יותר, ומאפשרת לכם לא להתעסק בקנייה מחודשת מדי חודש.
הכינו קורות חיים
גם אם אין לכם.ן ניסיון, גם אם אין לכם.ן מקצוע מוגדר, חשוב מאד להכין קובץ קורות חיים מסודר, קריא וכתוב באנגלית נכונה. אין מה להתפלסף ולהאריך, הקפידו להדגיש את הדברים שאתם טובים בהם.
טיפ של צהובים
ציינו את השירות הצבאי/לאומי במקום גבוה וברור. המון מעסיקים אוהבים את זה, ורואים בשירות כפקטור שמצביע על משמעת ורצינות. כן, גם אם הייתם בשק"ם. להם זה לא מובן מאליו. למדריך לכתיבת קורות חיים באוסטרליה לחצו כאן!
פרסמו את עצמכם באתר "גאמטרי"
האתר המדהים הזה, מכיל בתוכו כמעט הכל. החל ממוצרי יד שניה, רכבים, חיות מחמד וכן – גם עבודות. מרבית האנשים פשוט מחפשים עבודה ושולחים בקשות הצטרפות, אך הסוד הוא לפרסם את עצמכם כמחפשי עבודה. מעסיק מעדיף לחפש עובדים באתר, מאשר לקבל אלפי בקשות וטלפונים שישגעו אותו. מומלץ לפרסם את עצמכם גם בפלטפורמות החברתיות השונות, כמו קבוצות הפייסבוק של המקום הספציפי בו אתם רוצים לעבוד, לדוגמא Byron Bay Jobs.
דבר אחרון ולא פחות חשוב
סבלנות חברים. זה לא קורה ביום, ולא ביומיים. לפעמים כן, אם יש מזל, אבל רוב הפעמים לא. תהיו נחושים, תבינו שמדובר באתגר גדול, ועד שלא מצאתם עבודה, פשוט נסו לחסוך ככל הניתן. אל תהיו בררנים, אבל חשוב גם לא לוותר. כי בסוף, רק תצאו מזה חזקים הרבה יותר.
הגעתם עד לקצה העולם, קיבלתם ויזת עבודה וחופשה לאוסטרליה. זה סופר נחשק, קחו את המתנה הזו בשתי ידיים! 🙂
ותהנו! 🙂
👈קישורים
◀לפתיחת TFN אתר הממשלה – לחץ כאן להגשת TFN
◀טלפון לבירור TFN (להתקשר שבוע לאחר ההרשמה) – 13-28-61
◀אתר גאמטרי – לחץ כאן